Searching...
19 Ekim 2012 Cuma

Yandex.Browser Özellikleri ve Farklılıkları


Merhaba arkadaşlar. Yandex'in çıkardığı yeni tarayıcı forumda bayağı bir olumsuz tepki yarattı. Kimisi kendi düşüncesinde haklı, kimisi haksız. Bana göre bu kadar erken bir çıkış yapması Yandex için yanlış bir hareket oldu. Chromium tabanlı olacaksa bile görünen tüm hataların giderilip, dil desteklerinin hazır olması gerekiyordu.

Ama böyle sunmayı uygun görmüşler. Bir bildikleri vardır diyorum ve 'çok benzetilen' tarayıcı Chrome ile olan farklarına geçiyorum.

Başlamadan önce şunu belirtmeliyim ki zor durumda kalmadığım sürece Chrome kullanmam. Tam bir Firefox hastasıyımdır O yüzden yazacağım özellikleri Chrome'da görmemiş olabilirim.

- Shift Tuşuna Basılı Tutunca Çeviri Özelliği

Herhangi bir sayfada iken bir kelimenin üzerine geldiğinizde ve aynı anda klavyenizden shift tuşuna basılı tuttuğunuzda bir süre sonra kelimenin Rusça anlamını açık sarı bir kutucuk içerisinde gösteriyor.

Yine kutucuk içerisindeki ayar ikonundan hangi dilden hangi dile çeviri yapabileceğinizi ayarlayabiliyorsunuz.
- Adres Çubuğunda Sitenin, Yazının Adı Yazıyor

Chrome'da rastlayamadığım bir özellik ve gerçekten iyi düşünülmüş. Bir siteye girdiğinizde bu özellik aktif olmuyor. Fakat girdiğiniz sitede bir linke tıkladığınızda çalışmaya başlıyor.

Adres çubuğuna tıkladığınız anda sitenin tam linkini görebiliyorsunuz.

- Yeni Sekme Açtığınızda ve Adres Çubuğuna Tıkladığınızda Sık Kullanılanlar Barı İniyor.

Bu özelliğin farklı bir versiyonu Chrome'da yer alıyor. Ama bu şekilde geliştirilmesi hem kullanım açısından hem de görünüm açısından gayet güzel olmuş.


- İleri İkonu Sadece Lazım olduğunda görünür oluyor

Yandex.Browser'ı açtığınızda sadece geri ikonuyla karşılaşacaksınız. İleri ikonu aktif fakat kullanımına gerek olmadığı için görünmüyor.

Girdiğiniz sitede bir linke tıklayıp sonra geri ikonuna tıklarsanız aynı anda ileri ikonunun da görünür olduğunu göreceksiniz. Aynı şekilde ileri dediğiniz anda tekrar kaybolacaktır.

- Pdf Dosyalarının Görüntülenmesinde Farklı Arayüz

Pdf dosyalarını görüntülerken görsellik biraz arttırılmış. Onu da aşağıdaki resimden ya da herhangi bir pdf dosyasını açarak görebilirsiniz.

1 yorum:

 
Back to top!
Canlı Tv izle - Tv izle - Show Tv Canlı izle - Star Tv Canlı izle - Kanal D Canlı izle- Mobese Kameraları
Planet Mutfak izle